Prof. Dr. Yılmaz: Fasıkların getirdiği haberlere itibar etmeyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2012 00:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Hucurat süresinde Allah Tealanın, fasıkların getirdiği haberlere itibar edilmemesini buyurduğunu hatırlatarak, ?İnsanları bir birine düşürmek için çalışan şer odaklarının oyununa gelerek kardeşliğimize zarar vermesine fırsat vermeyelim.? dedi.

Samsun İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında Yaşar Doğu Spor Salonunda düzenlenen ?Kardeşlik' konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Yılmaz, inananların kardeş olduğunu ve bu kardeşliğin korunması için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti. Kardeşliğe zarar verecek her türlü yaklaşımdan kaçınılmasını isteyen Yılmaz, insanları bir birine düşürmek için fasıklar tarafından getirilen haberlere itibar edilmemesini istedi.

?Fitne üreten merkezler her zaman vardır. Asparagas haber yapanlar, insanların onurlarıyla oynayanlar, toplumu bir birine düşürmek isteyenler bu hükme girmektedir.? diyen Yılmaz, Müslümanların bu konuda uyanık olması gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasında kardeşliğe vurgu yapan Yılmaz, ?Kardeşini kendine tercih etmen kardeşliğin en yüksek mertebesidir.? şeklinde konuştu. Ensar ve Muhacir arasında yaşanan kardeşliğin buna en güzel örnek olduğunun altını çizen Yılmaz, Müslümanın Müslüman üzerindeki haklarını kardeşlik hukukundan sayıldığını belirtti.

Peygamberlerin eşlerinin müminlerin annesi olarak sunulduğunu belirten Yılmaz, ?Efendimiz baba, eşlerinin anne, ümmetinde kardeş olması karşımıza çıkmaktadır.? dedi. Bu kardeşliği ?numune-i imtisal' olarak nitelendiren Yılmaz, bu kardeşlik ilkesi ile düşmanlıkların sona erdiğini ve model bir kardeşliğin ortaya çıktığının altını çizdi.

Program Ankara Kocatepe Camii imam hatibi Adem Kemanici tarafından okunan Kur'an-ı kerim ile başladı. Kemanici tarafından okunan ayetlerin anlamları da sinevizyondan yansıtıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, sadece Türkiye'de değil dünyanın her tarafında düzenlenen programlarla Peygamberimizin anıldığını ve anlaşılmaya çalışıldığını belirtti. Samsun genelinde 200'e yakın program düzenlendiğini aktaran Öztürk, bugün yapılan programla mühür vurulduğunu söyledi. Müftü Öztürk, bu programları organize edenlere teşekkür etti.

Programda Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit'te Diyanet olarak her yıl Kutlu Doğum Haftası'nda toplumun ihtiyacı olan bir konuyu gündeme getirdiklerini bunun da toplum nazarında büyük ilgi uyandırdığını kaydetti. Bu yıl ana konu olarak ?Kardeşlik Hukuku' seçildiğini ifade eden Yiğit, İslam kardeşliğinde rengin, ırkın, fakir ve zenginliğin hiç önemi kalmadığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası kapsamında yapılan yarışmalarda ilköğretim öğrencilerine plaket ve hediyeler taktim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber